• Uzavretie zadného vstupu do areálu školy

          • Vážení rodičia! Na základe žiadosti mesta Vrútky v súvislosti s výstavbou športovej haly na ulici Čachovský rad, bude od pondelka 25. 3. 2024 až do odvolania uzatvorený zadný vstup do školy od zastávky MHD Čachovský rad. Vstup nebude možný autom ani pešo. Do objektu sa bude vchádzať výlučne bránkou od Turca. Ďakujeme za porozumenie.

          • Oznam o riaditeľskom voľne

          • Riaditeľka Základnej školy Hany Zelinovej vo Vrútkach v zmysle Zákona 245/2008 Z.z. z 22. mája 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 150 Organizácia školského roka, ods. 5 udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 20.03.2024 pre žiakov 5. – 8. ročníka

            z dôvodu testovania T9 – 2024, ktoré sa uskutoční 20. marca 2024 (streda) na všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

          • Testovanie 9 2024

          • Vážení rodičia žiakov 9. ročníka. Testovanie 9 sa uskutoční dňa 20. 3. 2024. Nástup žiakov do školy v tento deň je bezpodmienečne medzi 7,30-7,40. Zoznam pomôcok, časový harmonogram a linku na kompletné informácie nájdete nižšie. Dňa 7. 3. 2024 budú žiaci podrobne informovaní o celom priebehu a podmienkach testovania.

          • 2% dane pre naše ZRPŠ

          • Vážení rodičia. Venujte prosím 2% z vašich daní Rodičovskému združeniu pri ZŠ Čachovský rad. Prispejete tak k zlepšeniu podmienok výchovy a vzdelávania na našej škole. Postup aj predvyplnené tlačivo nájdete nižšie. Ďakujeme.

          • Rekonštrukcia kúrenia na 1. stupni

          • Vážení rodičia,

            po ukončení rekonštrukcie vykurovacieho systému v budove 2. stupňa, začala od 28.2.2024 rekonštrukcia  v budove 1.stupňa ZŠ. Žiaci 1.stupňa aj oddelenia ŠKD, ktoré pracovali v budove 1.stupňa, realizujú svoju činnosť v náhradných priestoroch školy. Uvedená situácia trvá do odvolania. V prípade záujmu o bližšie informácie, tieto Vám budú poskytnuté na riaditeľstve školy.

            Ďakujeme Vám touto cestou za pochopenie a ústretovosť.

          • Hviezdoslavov Kubín - 1. stupeň

          • Dňa 8. 2. sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Do súťaže sa prebojovalo 15 detí. Súťažiacim sa prihovorila pani učiteľka Mgr. Dana Adamcová. Po jej milých slovách počiatočný strach z detí opadol a plne sa sústredili na text.  Recitátori si  vybrali zaujímavé ukážky a každý z nich sa snažil predniesť ju čo najlepšie. Porota sa rozhodla oceniť viaceré deti. 

            Poézia:

            1. miesto: Timea Žilková – 3. B

            2. miesto: Sandra Bevilaqua – 2. B

            2. miesto: Matúš Herle – 4. B

            2. miesto:  Marek Očkay – 4. B

            3. miesto: Natália Jenčiková – 4. A

            3. miesto: Veronika Dikošová – 3. B

            Próza:

            1. miesto: Lukáš Vantara – 4. B

            2. miesto: Miriam Kontríková – 4. B

            3. miesto: Ela Liesnerová – 4. B

             

            Víťazom srdečne blahoželáme!

            V okresnom kole nás budú reprezentovať: Timejka Žilková a Lukáško Vantara.