• Skrátenie vyučovania dňa 21. 12. 2023

          • Vážení rodičia, z dôvodu potreby opravy v kotolni Mestského podniku služieb mesta Vrútky, ktorá sa nachádza v areáli školy, bude skrátené vyučovanie dňa 21.12.2023 (štvrtok) nasledovne: 1. stupeň - vyučovanie do 11,25 hod. (odpadá 5. a 6. hodina) 2. stupeň - vyučovanie do 12,20 hod. (odpadá 6. a 7.hodina) ŠKD - do 15,30 hod. Riaditeľka školy Mgr. Ľ.Procházková

          • ZIMNÉ VARIÁCIE

          • 13. decembra 2023 sme sa zúčastnili v CVČ Domino na súťaži Zimné variácie. Téma bola vianočný škriatok a súťažilo sa v 2 kategóriách. V oboch sme získali 1. miesto. Za I. stupeň súťažili žiaci 4.B triedy: Ela Liesnerová, Nikola Veterníková a Marko Bezeg. Pripravovala ich  Mgr. M. Štefancová.  II. stupeň reprezentovali žiaci 5.A triedy: Paulína Fojtíková, Klaudia Grilusová a  Janka Šulová. Pripravovala ich  Mgr. T. Sedloňová. Deti vyrobili nádherných škriatkov a zaslúžia si veľkú pochvalu.

          • ZBIERKA KRMIVA PRE ZIMUJÚCE VTÁCTVO

          • Zima je už tu a preto je potrebné pomáhať aj živočíchom v našom okolí. Základná škola Hany Zelinovej uskutočňuje zbierku pre naše zimujúce vtáctvo od 13.12. 2023 do 15.1. 2024. Krabice na dary budú umiestnené nasledovne:

            * na 1. stupni pri hlavnom vstupe

            * na 2. stupni pri hlavnom vstupe

            * pri vstupe do školskej kuchynky a dielne

            * v ŠKD

            Na zbierku môžete priniesť rôzne druhy krmiva, napríklad slnečnicu, pšenicu, repku, proso, lojové gule, orechy,... Prosíme, aby ste vtáčikom nenosili pečivo. Za dary veľmi pekne ďakujeme!

          • Exkurzia v Spojenej škole v Martine

          • Dňa 11. 12. 2023 sa žiaci 9. B triedy zúčastnili exkurzie na Spojenej škole v Martine. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Jedna skupina pracovala v sekcii kovovýroba a druhá v sekcii elektronika. V oboch skupinách mali páni učitelia pripravené pre žiakov obrázkové návody a potrebné pomôcky. Ešte predtým, ako sa žiaci pustili do práce, nás do tematiky uviedol výklad a prezentácia, za ktoré veľmi pekne ďakujeme. Následne si už žiaci mohli prakticky vyskúšať jednotlivé úlohy a zhodnotili, že to na začiatku vôbec nebolo jednoduché, ale postupne im jednotlivé kroky nerobili žiaden problém.

          • Detská rozprávková Žilina

          • Do celoslovenskej literárnej súťaže  sa zapojilo v tomto školskom roku 179 žiakov. Z našej ZŠ prispeli svojimi rozprávkami traja žiaci z 1. stupňa. Porota spomedzi veľkého počtu súťažiacich ocenila 11 žiakov. Jednou z nich bola aj naša Timejka Žilková z 3. B triedy.

            V piatok 8. decembra si bola v Žiline prevziať ocenenie.

             

            Timejke ku krásnemu úspechu srdečne blahoželáme!  Prajeme jej, aby mala veľa nápadov a krásnych myšlienok a pri písaní bola i naďalej úspešná!

          • Návšteva v Mestskej knižnici Hany Zelinovej

          • Na tento deň sme sa veľmi tešili. Najskôr nám pani Poništová prečítala rozprávku. Potom sme sa do práce dali my. Vyskúšali sme si prácu pani knihovníčky. Triedili sme knihy podľa žánrov. Zoraďovali sme ich podľa abecedy. Časopisy sme ukladali podľa dátumu vydania. Nebolo to ľahké. No pracovali sme v skupinkách a spolu sme to ľahšie zvládli.

          • Vianočné trhy

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na Vianočné trhy, ktoré sa konajú v stredu, 6.12.2023, v čase od 12,00 do 17,00 hod. na pešej zóne pre Kriváňom.

            Bude sa tam prezentovať aj naša škola výrobkami našich detí.

            Už sa na Vás tešíme.

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Dňa 23 11. 2023 sa v priestoroch Spojenej školy v Martine uskutočnilo okresné kolo olympiády z predmetu Technika. Našu školu reprezentovali v kategórii A žiaci Timotej Veselka z triedy  8.A a Filip Bogdaň z triedy 9.B a v kategórii B žiak Martin Valanec z triedy 7.A.  Všetkým žiakom  ďakujeme za reprezentáciu našej školy a žiakovi Martinovi Valancovi gratulujeme za krásne prvé miesto v okresnom kole a držíme palce v krajskom kole.