• Olympiáda z predmetu Technika

          • Dňa 11.10. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo desať žiakov 6. až 9. ročníka, pričom do okresného kola, ktoré sa konalo 24.11.2022 v Spojenej škole v Martine postúpili: Matúš Kontrík trieda 6.A a ako dvojica Filip Pikulík a Tomáš Šugár z triedy 9.B, kde všetci súťažiaci museli podstúpiť test z teoretickej časti a následne robili praktickú časť, kde zhotovovali daný výrobok. Všetci súťažiaci našej školy boli úspešní riešitelia a umiestnili sa: Matúš Kontrík 4. miesto vo svojej kategórii (výrobok z dreva stojan na mobil) a dvojica Tomáš Šugár a Filip Pikulík 7 miesto vo svojej kategórii (výrobok z dreva ,,háčikový súboj“). Všetkým súťažiacim gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Environmentálna výchova - Blatnica

          • Žiaci 6.A a 6.B triedy sa 8. a 9. 12. 2022 zúčastnili vyučovania Environmentálnej výchovy v obci Blatnica, kde v priestoroch domu služieb bola pre žiakov uskutočnená prednáška spojená s aktivitami zameraná na lesný ekosystém. Následne na vychádzke v obci Blatnica si žiaci overili svoje získané informácie priamo v praxi. Žiakom sa tento druh vyučovania páčil a veľmi ich to zaujalo.

          • Prerušenie prevádzky školy

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Martine a v súlade s vyhláškou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prerušujeme prevádzku školy v dňoch 19. 12. 2022 - 22. 12. 2022 z dôvodu vysokého výskytu respiračných ochorení. Nástup do školy bude po skončení vianočných prázdnin, t.j. 9. 1. 2023. Mimo prevádzky bude aj školská jedáleň, žiaci budú automaticky z obeda odhlásení.

        • Vianočné trhy
          • Vianočné trhy

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy,
            dnes Vás všetkých srdečne uvítame na Vianočných trhoch, ktoré sa konajú v priestoroch budovy
            2.stupňa ZŠ v čase od 14,30 do 17,30 hod.
            Tešíme sa na Vás!

            žiaci a pracovníci ZŠ Hany Zelinovej

          • Vianočné prekvapenie

          • Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám pomohli zrealizovať zbierku pre starých ľudí do Domova dôchodcov Senior. Spolu sme naplnili 51 škatúľ. V každej škatuli je niečo sladké, slané, teplé, niečo pre potešenie i vianočný pozdrav od detí.
            Ďakujeme tým, ktorí prispeli k tomu, aby sa v čase Vianoc rozžiarili starkým oči a tešili sa z toho, že je tu niekto, kto na nich myslí. 

          • ZBIERKA KRMIVA PRE ZIMUJÚCE VTÁCTVO

          • Zima sa už blíži a preto je potrebné pomáhať aj živočíchom v našom okolí. Základná škola Hany Zelinovej uskutočňuje zbierku pre naše zimujúce vtáctvo od 12.12.2022 do 22.12.2022. Krabice na krmivo budú umiestnené nasledovne:

            * na 1. stupni pri hlavnom vstupe

            * na 2. stupni pri hlavnom vstupe a na prvom poschodí budovy 

            Na zbierku môžete priniesť rôzne druhy krmiva, napríklad slnečnicu, pšenicu, repku, proso, lojové gule, orechy,...

            Prosíme, aby ste vtáčikom nenosili pečivo.

            Za dary veľmi pekne ďakujeme!

          • Opustené zvieratká ďakujú deťom zo ZŠ Hany Zelinovej 

          • Občianske združenia Túlavé Šťastie ďakuje organizátorom a všetkým zúčastneným žiakom zo ZŠ H. Zelinovej vo Vrútkach, za zorganizovanie zbierky pre túlavé zvieratká ku dňu zvierat. Všetky vyzbierané veci (jedlo, pamlsky, hračky, misky a pod.), budú použité v našom OZ Túlavé Štastie. Za všetky túlavé zvieratká Vám touto cestou veľmi pekne ďakujeme a vážime si Vašu veľkú pomoc.

            S pozdravom OZ TÚLAVÉ ŠŤASTIE.

          • Výsledky školského a okresného kola v Olympiáde zo slovenského jazyka

          • Dňa 13.10.2022 sa 16 žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili školského kola Olympiády zo slovenského jazyka, z toho 13 žiaci boli úspešní a 3 neúspešní riešitelia. Najúspešnejšia žiačka Kristína Kopasová  reprezentovala našu školu v okresnom kole dňa 10 .11.2022 , kde obsadila pekné 4. miesto. Od 1. miesta ju delili len 3 body.

                                                                                                                                          Srdečne jej gratulujeme!

             

          • Matematicko-fyzikálna súťaž Náboj

          • Dňa 25.11. 2022 sa 4 šikovní žiaci z 9.A triedy Lea Babčová, Miška Stanková, Maťo Rajčan a Dano Dlábik  zúčastnili matematicko - fyzikálnej súťaže Náboj. Súťaž sa konala v  v Bilingválnom gymnáziu v Sučanoch a žiaci získavali bod za každý  správne vyriešený príklad z matematiky alebo z fyziky. Súťaž trvala 2 hodiny a naši žiaci súperili s náročnými súpermi hlavne z gymnázií. Chvíľami sa držali aj na 1. mieste a nakoniec obsadili v regionálnom kole pekné 5. miesto ( k medailovému umiestneniu im chýbal 1 bod). V celoslovenskom rebríčku zo všetkých 420 zapojených škôl obsadili pekné 160. miesto. Žiakom gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

            Mgr. Alena Bánovská.