• Oznam o karanténe v 8.A , 9.A a 2.B

          • Na základe rozhodnutia RUVZ, z dôvodu pozitívneho testu, sú triedy 8.A, 9.A a 2.B v karanténe do 18.11. 2021 (vrátane). Na testy budú na test pozvaní RUVZ. Žiaci, ktorí sa testu nezúčastnia, môžu do školy nastúpiť po ukončení karantény len s potvrdením od svojho detského lekára.

            Všetci žiaci budú musieť 19.11.2021 pred nástupom odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti /elektronicky alebo v papierovej forme/.

            Vyučovanie bude v týchto triedach prebiehať takto:

            - 10.11. žiaci dostanú len dištančné zadania z predmetov, ktoré majú v ten deň v rozvrhu

            - od 11.11. online vzdelávanie cez ZOOM podľa platného rozvrhu a pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

             

          • Oznam o karanténe v 4.A

          • Na základe rozhodnutia RUVZ v Martine z dôvodu pozitívneho testu žiaka, je trieda 4.A od 8.11.2021 do 14. 11.2021 (vrátane) v karanténe. Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojho dieťaťa a v prípade zhoršenia stavu kontaktovali príslušného pediatra.

            V prípade záujmu o PCR testovanie, je potrebné tento záujem nahlásiť triednej učiteľke.

            Upozorňujeme, že všetci žiaci budú musieť 15.11.2021 pred nástupom do školy odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky alebo v papierovej forme).

            Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            Od utorka 9.11.2021, začne online vyučovanie podľa rozvrhu, o ktorom budú žiaci včas informovaní. Vyučovanie bude prebiehať cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

          • Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna pre triedu 4.A

          • Riaditeľka Základnej školy Hany Zelinovej vo Vrútkach v zmysle Zákona 245/2008 Z.z. z 22. mája 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 150 Organizácia školského roka, ods. 8 udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 8.11.2021 pre žiakov 4.A tried

            z preventívnych dôvodov po oznámení pozitívnych žiakov v triede 4.A zo dňa 7.11.2021. V nasledujúcom dni sa predpokladá vyjadrenie RUVZ Martin k ďalšiemu postupu pri zamedzení šírenia ochorenia COVID 19.

          • Oznam o karanténe v 4.B

          • Na základe rozhodnutia RUVZ, z dôvodu pozitívneho testu, je trieda 4.B do 14. 11.2021 (vrátane) v karanténe. Žiakov na PCR test pozve RVUZ Martin.
            Žiaci, ktorí sa testu nezúčastnia, budú môcť nastúpiť do školy 15.11.2021 len s potvrdením od lekára. Všetci žiaci budú musieť 15.11.2021 pred nástupom odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti /elektronicky alebo v papierovej forme/.
            Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:
            Od pondelka, 8.11.2021, začne online vyučovanie podľa rozvrhu, o ktorom budú žiaci včas informovaní. Vyučovanie bude prebiehať cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

          • Oznam o karanténe v 8.B

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ, z dôvodu pozitívneho PCR testu žiaka, je trieda 8.B do 12. 11.2021 (vrátane) v karanténe. Žiakov na PCR test pozve RVUZ Martin. Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            Do konca týždňa budú žiaci dostávať dištančné zadania z jednotlivých predmetov.

            Od pondelka, 8.11., začne online vyučovanie podľa platného rozvrhu cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

          • Oznam o karanténe v 9.B

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ, z dôvodu pozitívneho PCR testu žiaka, je trieda 9.B do 11. 11.2021 (vrátane) v karanténe. Žiakov na PCR test pozve RVUZ Martin. Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            Do konca týždňa budú žiaci dostávať dištančné zadania z jednotlivých predmetov.

            Od pondelka, 8.11., začne online vyučovanie podľa platného rozvrhu cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

          • Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna pre triedu 9.B

          • Riaditeľka Základnej školy Hany Zelinovej vo Vrútkach v zmysle Zákona 245/2008 Z.z. z 22. mája 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 150 Organizácia školského roka, ods. 8 udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 3.11.2021 pre žiakov 9.B triedy

            z preventívnych dôvodov po oznámení pozitívneych žiakov v triede 9.B zo dňa 2.11.2021. V nasledujúcom dni sa predpokladá vyjadrenie RUVZ Martin k ďalšiemu postupu pri zamedzení šírenia ochorenia COVID 19.

          • Oznam pre rodičov

          • Vzhľadom k prudko sa zhoršujúcej epidemiologickej situácii aj v našej škole (veľký počet pozitívne testovaných žiakov od piatka) Vás chceme požiadať, aby ste čo najzodpovednejšie pristupovali k zhodnoteniu zdravotného stavu Vášho dieťaťa predtým, než ho pustíte do školy. Pokiaľ sa u neho vyskytuje ktorýkoľvek z príznakov: bolesť hlavy, hrdla, zvýšená teplota, kašeľ, sekrécia z nosa, hnačka aj vo veľmi miernej forme, nie je vhodné púšťať ho na vyučovanie. Ochránite tým zdravie ostatných spolužiakov z triedy.

            Ďalej chceme upozorniť, že pokiaľ bude uvedený príznak spozorovaný počas ranného filtra, dieťa nebude umožnený vstup na vyučovanie, bude umiestnené do izolačnej miestnosti a Vy budete privolaní, aby ste si dieťa prevzali.

            Nezabudnite tiež na to, že vstup do budovy bude v utorok povolený len žiakom, ktorí budú mať pri sebe vyhlásenie o bezpríznakovosti (alternatíva je samozrejme elektronická verzia podaná cez Edupage).

          • Oznam o karanténe v 7.A

          •  

            Na základe rozhodnutia RÚVZ, z dôvodu pozitívneho PCR testu žiaka,  je trieda 7A od dnešného dňa do 6.11. vrátane v karanténe. Vyučovanie bude prebiehať nasledovne: v utorok dostanú žiaci len zadania od učiteľov, od stredy (žiaci by mali byť pozvaní na PCR testy) bude online vzdelávanie podľa platného rozvrhu, tak ako v predchádzajúcej vlne. Tí, ktorí budú na testovaní, sa pripoja k vyučovaniu pred odchodom, resp. po návrate z testovania (čas určí RÚVZ). Tr. učiteľka bude priebežne informovať o prípadných zmenách.

          • ZBER GAŠTANOV

          • Gaštanová...

             

            Ako každú peknú jeseň, stromy spievajú si pieseň,

            šumia a farbia sa dozlata, jeseň je krásna, bohatá.

            Kým si stromy spievajú, gaštany do lístia padajú.

            Gaštan sem a gaštan tam, do vrecka ich pozbieram.

            Na brehu Turca ich veľa leží, nejeden žiačik po ne beží.

            Kto chce v škole súťažiť, musí sa ver posnažiť.

             

            Keď sme všetky odvážili,

            spočítali, zhodnotili,

            deviataci pomáhali

            a gaštany vrecovali.

             

            Prváčka Timejka bola najlepšia, snažila sa byť najusilovnejšia.

            Za ňou boli žiaci dvaja, ktorých podobné meno spája.

            Alex a Andrej druhí skončili, o miesto sa spolu delili.

            Sárke patrí tretie miesto, je štvrtáčka, to viem isto.

            Aj ostatní snahu mali, gaštany tiež pozbierali.

            Prvá Béčka doniesla najviac gaštanov,

            bolo ich viac ako tristo kilogramov.

            V 3A zbieralo ledva desať žiakov, celkovo to stačilo na strieborný kov.

            Deti z 2A tretie skončili, z úspechu sa potom veľmi tešili.

             

            Dokopy sa nazbieralo viac než tisíc kíl,

            úžitok z nich bude v liekoch, dodajú nám síl.

            Ďakujeme všetkým, ktorí súťažili,

            do užitočnej práce ruky zapojili.

            O rok, keď príde jesenný čas,

            stretneme sa isto pod gaštanmi zas.

          • Cezpoľný beh

          • Dňa 5. októbra sa traja žiaci z 9.B zúčastnili súťaže Majstrovstiev okresu v cezpoľnom behu, kde si zmerali sily s deviatakmi, ale aj so staršími žiakmi zo stredných škôl. Dĺžka trate bola cca 2200 m. Na začiatku bežali na škvarovom ihrisku a potom z neho vybehli rovno na poľný okruh. Bežecká trať bola rôzneho povrchu, od mäkkého trávnatého až po kamenistý a mierne svahovitý. Najlepšie sa umiestnil Patrik M., ktorý spomedzi deviatakov nemal konkurenciu a umiestnil sa na krásnom 1.mieste. Celkovo medzi všetkými bežcami skončil na 8.mieste. Adam H. a Marek M. sa tiež snažili, no neumiestnili sa na popredných miestach. Celkovo v kategórii ZŠ a SŠ naša škola skončila na 8.mieste a v kategórii ZŠ na 3.mieste.

            Žiakom gratulujeme a ďakujeme im za reprezentáciu školy.

          • Oznam o karanténe v 4.C

          • Vzhľadom k pozitívnemu testu na COVID 19 ostávajú žiaci 4.C triedy od piatku 15.10.2021 v karanténe. V nasledujúcich dňoch budú žiaci pozvaní RUVZ na PCR testy. Karanténa nariadená RUVZ bude trvať do 23.10.2021 vrátane pre všetkých žiakov. Nástup do školy bude 25.10.2021

            a)Pokiaľ niektorý rodič odmietne dať dieťa po pridelení termínu testovania testovať PCR testom, žiak môže nastúpiť do školy po ukončení karantény len s platným potvrdením lekára o tom, že je zdravý.

            b)Všetci zákonní zástupcovia musia  pri nástupe žiaka do školy podať vyhlásenie o bezpríznakovosti (písomne alebo cez EduPage).

            c)Žiaci, ktoré majú výnimku z karantény sa budú tiež vzdelávať dištančne, nakoľko nie je možné z personálnych dôvodov im zabezpečiť prezenčnú výučbu a ani  ich spájať s ostatnými triedami.

            Vo piatok 15.10.2021  majú žiaci tejto triedy vyučovacie voľno. V pondelok  18.10.2021 dostanú domáce zadania úloh a od utorka 19.10.2021 začne pre nich online vzdelávanie podľa platného rozvrhu .

          • Oznam o karanténe v 6.A

          • Vzhľadom k pozitívnemu testu na COVID 19 ostávajú žiaci 6.A triedy od štvrtku v karanténe. V nasledujúcich dňoch budú žiaci pozvaní RUVZ na PCR testy. Karanténa nariadená RUVZ bude trvať:

            a) pre žiakov, ktorí budú mať negatívny výsledok PCR testu a zároveň nie sú očkovaní ani neprekonali v posledných 180 dňoch ochorenie COVID 19 do 22. 10. Do školy môžu nastúpiť 23. 10.,

            b) pokiaľ niektorý rodič odmietne dať dieťa testovať PCR testom, ostáva žiak v karanténe do 22.10. a do školy môže nastúpiť 23. 10. len s platným potvrdením lekára o tom, že je zdravý.

            Všetci žiaci pri nástupe musia podať vyhlásenie o bezpríznakovosti (písomne alebo cez EduPage).

            Vo štvrtok majú žiaci tejto triedy vyučovacie voľno. Na piatok dostanú domáce zadania úloh a od pondelka začne pre nich online vzdelávanie podľa platného rozvrhu tak, ako prebiehalo aj v predchádzajúcej vlne COVID 19.

          • Biológia so živými zvieratkami

          • Dňa 08.10.2021 v rámci vyučovania predmetu Biológia sa na našej škole Hany Zelinovej uskutočnila názorná ukážka živých zvierat, ktoré priniesli žiaci spoločne so svojimi rodičmi. Deti si mohli naživo pozrieť zvieratká ako napríklad: agamy, škrečka, morské prasiatko, králika, psy či koňa. Výučba bola spojená s výkladom učiteľa, ako aj s chovateľom. Žiaci našej školy takúto výučbu ocenili a boli nadšení. Podporilo to ich myslenie a záujem o čom svedčilo aj veľké množstvo otázok na chovateľa či učiteľa. Deti sa tešia opäť na ďalšiu takúto vyučovaciu hodinu. Na záver si žiaci mohli vyskúšať jazdu na koni, čo sa im páčilo. Ďakujeme všetkým rodičom  a žiakom  za spoluprácu.   

          • Oznam o karanténe v triede 7.A

          • Vzhľadom k pozitívnemu testu na COVID 19 ostávajú žiaci 7.A triedy pondelka v karanténe. 12.10. budú žiaci pozvaní RUVZ na PCR testy. Karanténa nariadená RUVZ bude trvať:

            a) pre žiakov o budú mať negatívny výsledok PCR testu a zároveň sú zaočkovaní alebo v posledných 180 dňoch prekonali ochorenie COVID-19 a požiadali o výnimku z karantény do 13.10. Do školy môžu nastúpiť 14. 10.

            b) pre žiakov, ktorí budú mať negatívny výsledok PCR testu a zároveň nie sú očkovaní ani neprekonali v posledných 180 dňoch ochorenie COVID 19 do 16. 10. Do školy môžu nastúpiť 18. 10.

            c) pokiaľ niektorý rodič odmietne dať dieťa testovať PCR testom, ostáva žiak v karanténe do 17.10. a do školy môže nastúpiť 18. 10. len s platným potvrdením lekára o tom, že je zdravý

          • Spoločnými silami bez rozdielu konfesie

          • včera naši žiaci navštevujúci náboženskú výchovu spolu s p. ev. farárom Krivušom a p. katolíckou katechétkou Fekiačovou vyčistili nábrežie Turca od Mestského úradu až po park na Hornej Kružnej, vrátane workoutového ihriska. Vyzbierali 2 veľké vrecia odpadu a prispeli tak svojou troškou k skrášleniu nášho mesta.

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia

            Vzhľadom k tomu, že bola Vyhláškou UVZ SR, č.250, zrušená povinnosť pre žiakov v triede na vyučovaní nosiť rúško, žiadame Vás o dôslednú a každodennú kontrolu zdravotného stavu Vášho dieťaťa. V prípade, že dieťa bude vykazovať ktorýkoľvek z príznakov ( nádcha, kašeľ, teplota...), bude kvôli ochrane ostatných žiakov v triede kontaktovaný jeho zákonný zástupca a žiak bude umiestnený mimo kolektívu triedy až do príchodu rodičov.

          • Dôležitý oznam

          • Od pondelka 4. októbra rúška nebudú povinné pre žiakov základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiakov prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom, a to v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže v triede počas vyučovania. Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu (napr. chodba, šatne, toalety). Viac informácií nájdete na odkaze nižšie.

             

          • Otvorenie školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.9.2021 o 8,00 hod. pred budovou 2.st. ZŠ.

            ZRPŠ pre rodičov žiakov 1. ročníka sa uskutoční o 9,30 hod. v priestoroch budovy 1. stupňa ZŠ v 1.A a 1.B triede.

            Upozorňujeme zákonných zástupcov žiakov 1.ročníka, že vstup do budovy bude možný len s prekrytím horných dýchacích ciest a vypísaným tlačivom Písomné vyhlásenie návštevníka školy o bezpríznakovosti.

            Prvý deň nástupu do školy musia mať všetci žiaci pri vstupe do budovy školy vypísané tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Uvedené tlačivo je možné (nie nutné, stačí papierová podoba) podať aj elektronicky cez systém Edupage podľa tohoto návodu:

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u2462

            Pripomíname, že v tomto prípade musí byť rodič prihlásený do svojho rodičovského konta. Cez konto žiaka to nepôjde. Zároveň platí, že el. vyhlásenie musí byť podané pred príchodom žiaka do školy.

            Prevádzka ŠKD bude dňa 2.9.2021 od 6,30 hod. do  8,00 hod. a od 9,30 hod. do 15,30 hod.

            Žiaci 1.stupňa pracujú vo svojich triedach  do 10,30 hod.

            Žiaci 2.stupňa pracujú vo svojich triedach  do 11,00 hod.

            Vydávanie obedov v ŠJ:

            od 10,30 hod. do 11,00 hod.-1.st.

            od 11,00 hod. do 11,30 hod.-2.st.

            2.9.2021 bude zadelenie nových žiakov koordinovať pred budovou školy poverený pedagogický zamestnanec.

            V prípade záujmu sa o zadelení dieťaťa do prvého a piateho ročníka môže zákonný zástupca informovať osobne u RŠ alebo ZRŠ pre 1.stupeň.

          • Návody a pokyny k domácim samotestom

          • Váž. rodičia. Na základe informácií z ministerstva školstva Vám oznamujeme, že návod, ktorý sa nachádza vnútri testovacej sady nie je určený na domáce samotestovanie. Správny návod a ďalšie pokyny sa nachádzajú na stránke ministerstva školstva. Na konci tejto správy máte priamy link na stiahnutie.