• Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia,
            podľa §20 ods.2 školského zákona 245/2008 Z.z. v znení neskorších predpisov „ Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole...“. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (ďalej len „spádová škola“), ak pre neho zákonný zástupca nevyberie inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.

            Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v našej základnej škole sa bude konať v termíne od 6.4.2022 do 8.4.2022 v čase od 14,00 hod do 18.00 hod. v budove 1.stupňa základnej školy.

            V prípade, že sa rozhodnete vyplniť elektronickú prihlášku na našej stránke, máte možnosť vyplniť ju už od 11.3.2022. Po vyplnení prihlášky si ju podľa možností vytlačte, podpíšte a prineste ju vo vybratý deň zápisu do školy. Urýchlite tým administratívnu časť zápisu. V prípade, že nemáte možnosť tlače, prihlášku vyplňte a tlač zrealizujeme v škole.

            Elektronická prihláška

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, náležitosti spojené so zápisom sa zrealizujú v deň zápisu, ktorý si rodičia zvolia z vyššie uvedených termínov. Prihlášku sú povinní vypísať (vyplniť) aj rodičia detí, ktoré mali v školskom roku 2021- 2022 odloženú školskú dochádzku.
            Pre kontrolu údajov v prihláške je potrebné priniesť si v deň zápisu občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
            Rozhodnutie o prijatí na základné vzdelávanie do základnej školy bude zákonným zástupcom vydané do 15.6.2022 na proti podpis. O termíne vyzdvihnutia rozhodnutia na riaditeľstve školy budú zákonní zástupcovia včas informovaní.

            Ďakujeme, že ste si nás vybrali na rozvoj a cestu za poznaním pre Vaše dieťa.

             

             

          • Kŕmidla a vtáčie búdky pre zimujúce vtáky

          • Vtáky sú našou neodmysliteľnou súčasťou biologickej rovnováhy. Preto myslíme aj na naše zimujúce vtáky, ktoré sa nachádzajú v našom okolí, tak sme na ich ochranu vyrobili na hodinách Techniky kŕmidla a vtáčie búdky v rôznych tvaroch a veľkostiach. Deti našej školy majú radi prírodu, preto sa zapojili do tejto činnosti s nadšením a radosťou. Hotové kŕmidla a vtáčie búdky boli následne žiakmi umiestnené v okolí v areáli našej školy, ktoré pravidelne dopĺňajú krmivom.

          • Vydávanie samotestov pre žiakov

          • Vydávanie 3.várky antigénových samotestov bude realizované počas jarných prázdnin.

            Testy si môžu prísť vyzdvihnúť zákonní zástupcovia žiakov do budovy 2.stupňa v dňoch:

            Pondelok           

            7.3. 2022 v čase   od 7,30 do 15,30 hod

            Utorok               

            8.3. 2022  v čase   od 7,30 do 14,00 hod

            Streda                 

            9.3. 2022 v čase   od 7,30 do 15,30 hod

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 24. februára sa uskutočnilo na 1. stupni ZŠ školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Spolu súťažilo 24 recitátorov, z toho 18 detí recitovalo poéziu, 6 detí prózu. Porota ocenila týchto žiakov:

            Poézia:

            1.  miesto: Eliška Buociková – 3. B

            2.  miesto: Lukáš Vantara – B

            2.  miesto: Maroš Ivan – 4. A

            3.  miesto: Natalka Jenčiková – 2. A

            3.  miesto: Nina Olexová – 4. B

            3.  miesto: Marko Lonc – 3. A

            Próza:

            1.  miesto: Miriam Kontríková – 2. B

            2.  miesto: Timea Salvová – 3. B

            2.  miesto: Janka Šulová – 3. A

             

            Eliška Buociková a Miriamka Kontríková nás budú reprezentovať v okresnom kole. Prajeme im veľa úspechov!

             

          • Básnenie

          • O tom, že sú medzi nami možno i budúci spisovatelia, básnici či maliari svedčia tiež ďalšie úspechy v súťaži Básnenie.

            Spomedzi veľkého počtu prác porota ocenila dvoch žiakov našej školy:

            Paulínka Fojtíková – 3. A a Tomáš Mičo – 4. A.

            Víťazom k úspechu srdečne blahoželáme!