• Oznam o karanténe v 2.A

          • Z dôvodu pozitívneho výsledku zamestnanca školy, s ktorým prišli žiaci do úzkeho kontaktu,  prechádza trieda 2.A  rozhodnutím riaditeľky školy č.16/2022 na dištančné vzdelávanie

            od 27.1.2022 do 31.1.2022 vrátane.

            Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu dieťaťa detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada a rozhoduje o jej ukončení.

            Žiakom 2.A  sa odporúča pretestovať  domácimi testami 30. 1.2022. Potrebné je sledovať zdravotný stav všetkých žiakov bez výnimky. V prípade pozitívneho výsledku samotestu, rodičia kontaktujú svojho detského lekára, ktorý rozhoduje o ďalšom postupe a dĺžke karantény. V prípade výnimiek po prekonaní, RÚVZ neodporúča v tomto období, prítomnosť detí v kolektíve. V karanténe síce dieťa byť nemusí, ale je dôležité chrániť seba a ostatných aj z dôvodu opakovaných ochorení na COVID – 19.

            Žiaci 2.A prechádzajú v období karantény na dištančné vzdelávanie. Kontakt na prihlásenie dostanú dňa 27.1.2022 cez edupage. Online vzdelávanie začne  28.1.2022 cez ZOOM .

          • Možnosť objednania samotestov

          • Vážení rodičia. Vzhľadom k zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii ponúkame možnosť objednať si ďalšiu sadu 5 kusov domácich samotestov. V prípade záujmu prosíme o vyplnenie objednávky, ktorá sa nachádza na odkaze na konci tohoto oznamu. Objednávanie bude možné do piatku, 28. 1. 2022 do 12,00. Po tomto termíne už nebude možnosť testy objednať. Testy budeme distribuovať hneď po ich dodaní z Okresného úradu Žilina. O spôsobe budete informovaní.

          • Oznam o karanténe v 4.B

          • Z dôvodu pozitívneho výsledku žiaka zostáva trieda 4.B v karanténe na základe rozhodnutia RUVZ Martin od 25.1.2022 do 29.1.2022 vrátane. Žiakom 4.B sa odporúča pretestovať domácimi testami 28. 1.2022. Potrebné je sledovať zdravotný stav všetkých žiakov bez výnimky. V prípade pozitívneho výsledku samotestu, rodičia kontaktujú svojho detského lekára, ktorý rozhoduje o ďalšom postupe a dĺžke karantény.

            Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu dieťaťa detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada a rozhoduje o jej ukončení.

            V prípade výnimiek po prekonaní, RÚVZ neodporúča v tomto období, prítomnosť detí v kolektíve. V karanténe síce dieťa byť nemusí, ale je dôležité chrániť  seba a ostatných aj z dôvodu opakovaných ochorení na COVID – 19.

            Žiaci 4.B prechádzajú v období karantény na dištančné vzdelávanie. Kontakt na prihlásenie dostanú dňa 25.1.2022 cez edupage. Online vzdelávanie začne cez ZOOM od 26.1.2022.

          • Oznam o karanténe

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ MARTIN, z dôvodu pozitívnych domácich samotestov niektorých žiakov, sú triedy1.B a 3.B od 24.1.2022 do 31.1.2022 (vrátane) v karanténe. RÚVZ v Martine odporúča rodičom sledovať zdravotný stav detí a pretestovať ich domácimi samotestami v stredu 26.1.2022. V prípade pozitívneho výsledku rodičia kontaktujú príslušného  detského lekára a môžu sami nahlásiť záujem o PCR test cez stránku www.korona.gov, alebo prostredníctvom pediatra svojho dieťaťa.  Pri nástupe do školy žiaci odovzdajú vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky alebo papierovo).

            V prípade výnimiek po prekonaní, RÚVZ  v Martine neodporúča v tomto období prítomnosť detí v kolektíve. V karanténe síce dieťa byť nemusí, ale je dôležité chrániť seba a ostatných aj z dôvodu opakovaných ochorení na COVID – 19.

            Žiaci 1.B a 3.B prechádzajú v období karantény na dištančné vzdelávanie.

            V prípade potreby budeme oznam aktualizovať.

          • Vyučovanie v 1.B od pondelka, 24. 1. 2022

          • Rozhodnutím riaditeľky školy na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie a po dohode so zriaďovateľom prechádza dňa 24.1.2022 trieda 1.B na dištančné vzdelávanie z dôvodu pozitívneho  výsledku domáceho antigénového testu žiaka triedy. O spôsobe vyučovania v nasledujúcich dňoch Vás budeme bezodkladne informovať po usmernení z RUVZ v Martine.

             

          • Informácie k návratu do školy po prázdninách

          • Vážení rodičia.
            Po skončení Vianočných prázdnin nastupujú všetci žiaci základných škôl na prezenčné vyučovanie od 10. 1. 2022. Pri nástupe je rodič (žiak) podľa platných usmernení povinný odovzdať vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky cez Edupage alebo papierovo). Pokiaľ tak neurobí, bude umiestnený do izolačnej miestnosti do príchodu rodiča, ktorý bude privolaný do školy triednym učiteľom. Stále platí povinnosť nosenia rúška alebo respirátoru počas vyučovania.Pokiaľ by ministerstvo zverejnilo nejaké zásadné informácie, ktoré by menili čokoľvek z vyššie uvedeného, budeme vás okamžite informovať.
            V prílohe tejto správy je pomôcka: manuál, ktorý vytvorili pediatri, aby uľahčili rodičom identifikovanie zdravotného stavu žiakov.

        • Školské kolo PYTAGORIÁDY
          • Školské kolo PYTAGORIÁDY

          • V dňoch 8.12. - 9.12. sa konalo na 2.stupni (5.-8.ročník) školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Zapojilo sa 91 žiakov. Uvádzame len úspešných riešiteľov, z ktorých najlepší budú pozvaní do okresného kola.

            P5 – 5.ročník:

            1. Patrik Fedor           17b (13b + 4b za čas)

            2. Patrik Vaňko          15b (10b + 5b za čas)

            P6 – 6.ročník:

            1. Natália Bánovská   24b (14b + 10b za čas)

            2. Miriam Fekiačová   23b (12b + 11b za čas)

            3. Adam Palenčár       22b (14b + 8b za čas)

            4. Karolína Kopasová 19b (11b + 8b za čas)

            5. Matúš Pazourek      15b (10b + 5b za čas)

            6. Dorota Šichtová     14b (12b + 2b za čas)

            7. Peter Regec            13b (10b + 3b za čas)

            P7 – 7.ročník:

            1. Tomáš Fekiač         18b (14b + 4b za čas)

            2. Matej Vojtas           16b (11b + 5b za čas)

            3. Veronika Jašeková 14b (10b + 4b za čas)

            4. Soňa Kleinová        13b (10b + 3b za čas)

            P8 – 8.ročník:

            1. Michaela Stanková 15b (11b + 4b za čas)

            2. Dominika Kapustová, Kristína Kopasová, Tomáš Šugár zhodne po 14b (10b + 4b za čas)

             

            Mgr. Viera Krkošková, koordinátor súťaže

                                                                                             

          • Informácie k vyučovaniu žiakov 2. stupňa od 13. 12. 2021

          •  

            1. Vyučovanie bude prebiehať prostredníctvom aplikácie ZOOM rovnako, ako v predchádzajúcich fázach epidémie.

            2. Rozvrh hodín ostáva nezmenený. Zmení sa dĺžka hodín, budú cca 35 minútové, ale začiatky ostávajú rovnaké ako pri bežnom prezenčnom vyučovaní, t.j.:

            1.hod. 7.45

            2.hod. 8.40

            3. hod. 9.45

            4.hod. 10.40

            5.hod. 11.35

            6. hod. 12.30

            Začiatky hodín ostávajú v pôvodných časoch z dôvodu, že žiaci 1. stupňa sa učia prezenčným spôsobom a v elektronickej triednej knihe nie je možné nastaviť rôzne začiatky hodín pre rôzne triedy.

            3. Siedma hodina sa nevyučuje (žiaci dostanú od vyučujúcich prácu prostredníctvom Edupage).

            4. Vyučujú aj výchovné predmety. Na základe skúseností z predchádzajúceho obdobia máme za to, že ich zaradenie pomáha žiakom odreagovať sa, vypĺňa im doobedňajší čas zmysluplnými aktivitami rozvíjajúcimi ich osobnosť a bráni strate základných školských návykov, ktorá bola pozorovaná po skončení prvej vlny pandémie.

            5. V prípade technických problémov skontaktujú rodičia triedneho učiteľa svojho dieťaťa, ktorý im určí po konzultácii s vedením školy náhradný deň počas ktorého príde žiak do školy a prevezme si úlohy, ktoré ostatní žiaci robia online a dohodnú si spôsob odovzdania.

            6. Žiak, ktorý sa nezúčastní online vzdelávania, musí neúčasť na vyučovaní bezodkladne dokladovať ospravedlnením od rodiča, resp. lekára. V opačnom prípade bude neúčasť hodnotená ako neospravedlnená. Ospravedlňovanie žiakov z neúčasti na vyučovaní je možné aj tak, že ospravedlnenku podpísanú rodičom (do 5 dní)  alebo lekárom (nad 5 dní) rodič odfotí a pošle mailom učiteľovi (prípade ako prílohu cez správu v Edupage). Neposielajte ospravedlnenky na školský mail!

            7. Všetky pokyny k online vyučovaniu budú žiaci dostávať prostredníctvom správ a nástenky cez Edupage. Upozorňujeme, že žiak, aby videl zadané úlohy, musí byť prihlásený do VLASTNÉHO konta (to je to konto, ku ktorému ste dostali prihlasovacie údaje od školy, ak ste stratili, oslovte triedneho učiteľa, nie školu) , nie rodičovho konta. Domáce úlohy dostávajú žiaci, nie rodičia.

            8. V prípade choroby učiteľa sa nebude hodina zastupovať. Oznam o tom, že hodina nebude odučená, dostanú žiaci vždy prostredníctvom správy cez Edupage v najskoršom možnom čase.

            9. V dňoch 20.12.2021 až  7. 1. 2022 sú prázdniny, vyučovanie neprebieha. Predpokladá sa, že vyučovanie prezenčnou formou začne od 10. 1. 2022. Aktuálne informácie budú zverejnené na stránke školy.

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • V tomto náročnom predvianočnom čase sa žiaci a rodičia 1. stupňa našej školy zapojili do krásnej charitatívnej akcie " Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Deti zo všetkých tried priniesli nespočetné množstvo darčekov a pod vedením p. Oberfranczovej naplnili 59 škatúľ a 16 mikulášskych balíčkov, ktoré poputujú do domovov pre seniorov. Sme radi, že aj takýmto spôsobom môžeme spríjemniť iným vianočné chvíle.

          • Lesné zvieratká - výtvarná súťaž v ŠKD

          • 22.11- 24.11. 2021 sa uskutočnila výtvarná súťaž v ŠKD - Lesné zvieratká v rámci oddelení p. vychovávateliek Žiakovej, Badovej a Arpášovej. Všetky deti sa snažili a zaslúžili si sladkú odmenu.

          • Básnenie

          • CVČ Kamarát organizuje aj v tomto školskom roku súťaž Básnenie. Súťaž má niekoľko kôl.

            V 1. kole mali žiaci snívať. Mali objať strom a z listov zostaviť slovo, ktoré ich pri objatí stromu napadne. Do súťaže sa zapojili žiaci 3. A triedy.

            Ocenenie získali títo žiaci: 

            Petra Regecová, Ema Michalová, Laura Karolčíková, Kristína Niková, Paulína Fojtíková, Filip Lepej, Andrej Kontra

            Víťazom k úspechu srdečne blahoželáme!

          • Oznam o karanténe v 5.A

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ, z dôvodu pozitívneho testu žiaka, je trieda 5.A do 9. 12.2021 (vrátane) v karanténe. O ďalšom postupe a PCR testoch Vás bude informovať RÚVZ. Pri nástupe do školy žiaci odovzdajú vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky alebo papierovo). Žiaci, ktorí nebudú pretestovaní PCR testami končia karanténu len s potvrdením detského lekára o bezinfekčnosti.

            Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            Na stredu dostanú žiaci dištančné zadania z jednotlivých predmetov.

            Od štvrtka, 2. 12., začne online vyučovanie podľa platného rozvrhu cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

          • Oznam o zmene vyučovania z dôvodu uzatvorenia kuchyne

          • Vážení rodičia. Nakoľko rozhodnutím RÚVZ došlo uzatvoreniu školskej kuchyne a nie je možné iným spôsobom zabezpečiť stravu pre žiakov, bude vyučovanie na 2. stupni od 15. 11. 2021 upravené nasledovne:

            1. až 4. hodina sa učia klasicky

            5. až 7. hodina sa učia dištančne tak, že žiaci dostanú od vyučujúcich zadania na prácu na doma, ktoré budú následne vyhodnotené

            Žiaci teda zo školy odchádzajú po 4. vyučovacej hodine.

            Tento režim platí zatiaľ do piatku, 19. 11. 2021. O ďalšom postupe sa rozhodne podľa vývoja situácie v školskej kuchyni.

          • Zisťovanie záujmu o 5 ks domácich AG samotestov

          • Vážení rodičia, pokiaľ máte záujem o objednanie 5 ks domácich samotestov, vyplňte prosím dotazník na konci tejto správy.

            Ministerstvo odporúča  testovať doma vždy v pondelok ráno a vo štvrtok ráno. V prípade pozitivity testu je potrebné nechať dieťa doma, informovať školu a detského lekára, ktorý zabezpečí ďalší postup. Výhodou takéhoto domáceho testovania je, že ochránite ďalších členov rodiny pred nákazou, rovnako aj spolužiakov vašich detí. Pre záujemcov bude sady testov vydávať škola po tom, ako ich obdrží z Okresného úradu.

            Zároveň vás žiadame, aby ste v zmysle pokynu z ministerstva, oznámili prostredníctvom systému EduPage každé použitie testu.

            Dotazník je potrebné vyplniť do pondelka, 15. 11. 2021 do 8,00. Po tomto termíne už objednanie nebude možné.

          • Oznam o karanténe – celý 1.st. ZŠ

          • Na základe rozhodnutia RUVZ v Martine, z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie na 1.st. ZŠ, sú všetky triedy 1.stupňa od stredy 10.11.2021 do piatku 19. 11.2021 (vrátane) v karanténe. Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojho dieťaťa a v prípade zhoršenia stavu kontaktovali príslušného pediatra.

            Termín ukončenia karantény sa vzťahuje aj na triedy 1.st., ktoré sú už momentálne v karanténe z preventívnych dôvodov na základe usmernenia z RUVZ Martin.

            Upozorňujeme, že všetci žiaci budú musieť 22.11.2021 pred nástupom do školy, odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti (elektronicky alebo v papierovej forme).

            Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            Dňa 10.11.2021 sa budú žiaci vzdelávať dištančne formou zaslaných úloh od príslušných vyučujúcich.

            Od štvrtku 11.11.2021, začne online vyučovanie podľa rozvrhu, o ktorom budú žiaci včas informovaní. Vyučovanie bude prebiehať cez aplikáciu ZOOM, presne podľa pravidiel z predchádzajúceho online vzdelávania.

            Zo stravy v ŠJ sú žiaci odhlásení automaticky.

          • Dobrovoľná zbierka pre opustené a túlavé zvieratká v Martine

          • Občianske združenie Túlavé Šťastie ďakuje organizátorom a všetkým zúčastneným žiakom zo Základnej školy Hany Zelinovej, za zorganizovanie zbierky pre túlavé zvieratká ku Svetovému dňu zvierat, ktorý si pripomíname dňa 4. októbra. Všetky vyzbierané veci (jedlo, pamlsky, hračky, misky a pod.), budú použité v Občianskom združení Túlavé Šťastie. Za všetky túlavé zvieratká Vám touto cestou ďakujeme a vážime si Vašu pomoc.

            S pozdravom Občianske združenie  ,,TÚLAVÉ ŠŤASTIE"

          • Svetový deň zdravej výživy

          • Aj tento rok sme si pripomenuli Svetový deň  zdravej výživy, ktorý je 16. októbra. Preto naši žiaci celý týždeň na hodine Techniky pripravovali zdravé a chutné jedlá, ktoré si na záver vychutnali. Žiaci pracovali s nadšením, záujmom a samozrejme predviedli aj svoji kreativitu. Ďakujeme všetkým deťom a samozrejme aj rodičom, ktorí svoje deti podporili.      

          • Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna pre 4.C

          • Riaditeľka Základnej školy Hany Zelinovej vo Vrútkach v zmysle Zákona 245/2008 Z.z. z 22. mája 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 150 Organizácia školského roka, ods. 8 udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 10.11.2021 pre žiakov 4.C triedy

            z preventívnych dôvodov po oznámení pozitívnych žiakov v triede 4.C zo dňa 9.11.2021. V nasledujúcom dni sa predpokladá vyjadrenie RUVZ Martin k ďalšiemu postupu pri zamedzení šírenia ochorenia COVID 19.