• Vyučovanie od 3.5.2021

          • Na základe rozhodnutia vlády SR zo dňa 28.4.2021 ostáva okres Martin v 3. stupni varovania (bordová farba). Pre základné školy z toho vyplýva že:
            1. stupeň:
            - učí sa celý prezenčne
            2. stupeň:
            - 5., 6. a 7. ročník sa učí dištančne
            - 8. a 9. ročník sa učí prezenčne (9.B je v karanténe)
            Podrobnejšie informácie si môžete prečítať na stránke ministerstva školstva tu: https://www.minedu.sk/26973-sk/mapa-covid-skolsky-automat/

          • Obnovenie prezenčného vyučovania vo 8. ročníku

          • Vážení rodičia, s platnosťou od 28.4. 2021 sa obnovuje prezenčná výučba žiakov 8. ročníka. Pri nástupe platia rovnaké podmienky ako minulý pondelok, teda:

            Pre vstup do školy je potrebné predložiť Čestné prehlásenie 8a, ktoré je možné stiahnuť si na stránke ministerstva školstva tu: https://www.minedu.sk/data/att/19411.docx Toto vyhlásenie môžete po prihlásení sa rodičovským kontom podať aj elektronicky cez Edupage tak, že kliknete na položku Úvod vľavo hore (hviezdička) a následne z ponuky vyberiete Žiadosti/Vyhlásenia, kliknete na červené + vpravo dole a vypíšete tlačivo 8a a dáte Uložiť.

            Zároveň pri vstupe do budovy v pondelok žiak predkladá na kontrolu potvrdenie o vlastnom negatívnom teste na COVID 19 (SMS, mail, papier) nie staršie ako 7 dní, prípadne platnú výnimku.

            Žiaci 5., 6., 7. a 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní tak, ako doteraz.

          • Deň Zeme v ŠKD

          • V rámci činnosti našej ŠKD venujeme pozornosť aj ochrane životného prostredia. Ekologicky motivovaný "Deň Zeme" sme strávili v knižnici Hany Zelinovej. Detičky nakreslili krásne obrázky, ktoré pani knihovníčky vystavili. Porozprávali im o ochrane planéty, pripravili výstavu ekologických produktov (vreckoviek, mydiel, servítkov, čistiacich prostriedkov) a na záver si deti vypočuli rozprávku venovanú ochrane prírody. Už dnes sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie.

          • Obnovenie dištančného vzdelávania na 2. stupni

          • Vzhľadom k pozitívnemu testu žiačky 9.B triedy a následnej karanténe väčšieho počtu vyučujúcich, bez ktorých sa nedá zabezpečiť plnohodnotné prezenčné vyučovanie sa od pondelka, 26. 4. 2021, obnovuje vo 8. a 9. ročníku dištančné vzdelávanie podľa zaužívaných pravidiel. Dištančné vzdelávanie bude prebiehať do odvolania (predpoklad 14 dní). Trieda 9.B ostáva navyše v karanténe.

          • Vyučovanie žiakov od 26. 4. 2021

          • Na základe rozhodnutia vlády SR zo dňa 21.4.2021 ostáva okres Martin v 3. stupni varovania (bordová farba). Pre základné školy z toho vyplýva že:
            1. stupeň:
            - učí sa celý prezenčne (s výnimkou tried v karanténe)
            2. stupeň:
            - 5., 6. a 7. ročník sa učí dištančne
            - 8. a 9. ročník sa učí prezenčne
            Podrobnejšie informácie si môžete prečítať na stránke ministerstva školstva tu: https://www.minedu.sk/26973-sk/mapa-covid-skolsky-automat/

          • 2% z daní

          • Vážení rodičia, aj tento rok môžete darovať 2% z daní Rodičovskému združeniu pri ZŠ Čachovský rad. Pokyny a tlačivo na vyhlásenie si môžete stiahnuť z odkazov nižšie. Tešíme sa, že Vašími 2% pomôžete skvalitniť vyučovací proces na škole. Vopred ďakujeme.

          • Oznam o karanténe

          • Na základe pokynov RÚVZ , ostáva trieda 3.C. a 9 žiakov z 3.B   od 19.4.2021 do 30.4.2021 v domácej karanténe, z dôvodu pozitívneho testu žiaka, s ktorým prišli žiaci z obidvoch tried do kontaktu. /Informácie ohľadom žiakov, ktorí zostávajú v karanténe dostali zákonní zástupcovia od tr.p. učiteliek dňa 18.4.2021/.

            Každé dieťa triedy zostáva doma v karanténe, nechodí von. Doma s nim na základe pokynov RÚVZ zostáva jeden zákonný zástupca. Nie je nevyhnutné, aby zostala v karanténe celá rodina, ak je situácia bez komplikácií spojených s ochorením COVID -19.

            Je potrebné sledovať zdravotný stav dieťaťa, v prípade akýchkoľvek príznakov ochorenia COVID-19 kontaktujte ošetrujúcu detskú lekárku, prípadne RÚVZ Mgr. Dagmar Olosovú – tel. kontakt 0903 434 214.

            Žiaci, ktorí zostávajú v karanténe, budú počas trvania karantény z obedov hromadne odhlásení.

          • Výsledok kloktacích PCR testov žiakov 8. a 9. ročníka

          • Kloktanie, ktoré sa uskutočnilo v piatok, dopadlo mimoriadne dobre. Žiaden z testovaných žiakov nemal pozitívny výsledok. V prípade potreby a záujmu využijeme túto modernú, bezbolestnú neinvazívnu formu testovania aj v ďalších dňoch.

          • Organizácia vyučovania po návrate žiakov 8. a 9. ročníka

          • https://www.minedu.sk/data/att/19411.docxNa základe odporúčaní ministerstva školstva a po zvážení podmienok a možností bude vyučovanie od 19.4.2021 organizované nasledovne:

            1. V dňoch 19.4. a 20.4. budú prebiehať socializačné aktivity pod vedením triednych učiteľov. V týchto dňoch budú žiaci v škole 4 štandardné 45 minútové hodiny.

            2. Od 21. 4. bude prebiehať vyučovanie podľa platného rozvrhu s tým, že sa zmení dĺžka hodín, budú cca 30 minútové, ale začiatky ostávajú rovnaké ako pri bežnom prezenčnom vyučovaní, t.j.:

            1.hod.7.45

            2.hod.8.40

            3. hod.9.45

            4. hod.10.40

            5.hod.11.35

            6. hod.12.30

            Prestávky, ktoré sa takto predĺžia o 15 minút budú učitelia využívať na ďalšie aktivity, ktoré uľahčia žiakom návrat do normálneho školského režimu.

            Počas adaptačného obdobia nebudú žiaci skúšaní, klasifikovaní známkou, písomné práce sa budú písať len vo výnimočných prípadoch s cieľom zistenia skutočného stavu vedomostí, ale ani v tomto prípade nebudú klasifikované známkou ani inak hodnotené. Poslúžia len vyučoujúcim k tomu, aby si nastavili svoje plány tak, aby žiaci zvládli predpísané učivo v čo najvyššej možnej miere.

            Upozorňujeme, že pre vstup žiakov na vyučovanie stále platia nariadenia ministerstva školstva, vlády SR a Úradu verejného zdravotníctva, podľa ktorých sa prezenčného vyučovania múže zúčastniť len žiak, ktorý má nagatívny test na COVID 19 nie starší ako 7 dní (alebo niektorú z platných výnimiek-potvrdenie o prekonaní choroby alebo informáciu o pozitívnom teste nie staršie ako 3 mesiace atď. Upozorňujeme že výsledok testu na protilátky nie je ako výmimka povolený). Zároveň aj 1 rodič musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní (prípadne výnimku: potvrdenie o prekonaní choroby alebo informáciu o pozitívnom teste nie staršie ako 3 mesiace, zaočkovanie druhou dávkou vakcíny pred viac ako 14 dňami atď.).
            Pre vstup do školy je potrebné predložiť Čestné prehlásenie 8a, ktoré je možné stiahnuť si na stránke ministerstva školstva tu:https://www.minedu.sk/data/att/19411.docx Toto vyhlásenie môžete po prihlásení sa rodičovským kontom podať aj elektronicky cez Edupage tak, že kliknete na položku Úvod vľavo hore (hviezdička) a následne z ponuky vyberiete Žiadosti/Vyhlásenia, kliknete na červené + vpravo dole a vypíšete tlačivo 8a a dáte Uložiť. Elektronické vyhlásenie je potrebné podať najneskôr v nedeľu do 18,00. Papierové žiak prinesie so sebou v pondelok pri prvom nástupe do školy. Pokiaľ nemáte možnosť si čestné prehlásenie vytlačiť, môže si ho žiak prevziať v škole v piatok do 13,00.

            Zároveň pri vstupe do budovy v pondelok žiak predkladá na kontrolu potvrdenie o vlastnom negatívnom teste na COVID 19 (SMS, mail, papier) nie staršie ako 7 dní, prípadne platnú výnimku.

            Za rovnakých podmienok by malo prebiehať aj vyučovanie od 26. 4. 2021. Všetko bude závisieť od toho, či a ktoré ďalšie ročníky sa budú vracať do školy. Informácie zverejníme včas.
            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka pokračujú od 19. 4. 2021 v dištančnom vzdelávaní tak, ako doteraz.

            Školská jedáleň bude v bežnej prevádzke. Na stravu sa odporúčame sa žiakom prihlásiť najneskôr v pondelok do 7, 00 hod ráno.

             

          • Kloktacie PCR testy pre žiakov 8. a 9. ročníka

          • Testovanie žiakov 8. a 9. ročníka sa uskutoční v piatok, 16. 4. 2021. Pozorne si prečítajte nasledujúce pokyny:

            1. Žiaci 9. ročníka sa budú testovať od 8,00 do cca 9,30, žiaci 8. ročníka od 10,00 do cca 11,30. Netreba chodiť skôr, nech žiaci zbytočne nestoja pred školou. Pokiaľ by pršalo, je potrebné aby mali dáždniky, lebo do budovy budú vpustení len jednotlivo na vykonanie testu.

            2. Hneď po otestovaní odchádzajú žiaci domov.

            3. Žiak môže byť otestovaný len v prípade, že bude mať odovzdané tlačivo 1A Súhlas dotknutej osoby pre školy v Žilinskom samosprávnom kraji (podrobnosti o tlačive aj link na stiahnutie sú v predchádzajúcom príspevku Návrat žiakov 8. a 9. ročníka do školy) buď elektronicky deň vopred alebo ráno v papierovej podobe.

            4. Všetky podrobnosti o kloktacom PCR teste aj s ukážkovým videom kloktania nájdete tu: https://www.gargtest.com/sk/

            5. Firma Klinická biochémia, ktorú vysúťažilo Ministerstvo školstva pre celý Žilinský kraj to má nastavené tak, že výsledky vám budú doručené na mail, ktorý máte zadaný v školskom systéme (pre istotu ho dajte žiakovi v piatok aj so sebou) v zašifrovanej podobe. Heslo na rozšifrovanie dostanete z firmy Klinická biochémia formou SMS na vaše telefónne číslo. Preto je potrebné aby mal žiak v piatok so sebou aj vaše telefónne číslo, aby sme ho mohli zadať do elektronickej žiadanky. Iným spôsobom sa k výsledkom nedostanete. Žiaci sa potom následne pri kontrole v škole, príslušníkmi PZ  na ulici atď. preukazujú mailom (prepošlete im ho).

            6. Kloktá sa čistou vodou. Je však potrebné, aby žiaci 2 hodiny pred kloktaním nejedli a neumývali si zuby (ideálne, keby ani nepili).

            7. Dezinfekcia, jednorazové utierky budú samozrejme k dispozícii. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

          • Návrat žiakov 8. a 9. ročníka do školy

          • https://www.minedu.sk/data/att/19411.docxVážení rodičia.

            Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 12.4. 2021 sa obnovuje od 19. 4. 2021 vyučovanie vo 8. a 9. ročníku. V súlade s uznesením vlády č. 160 a vyhláškou ÚVZ 132/2021 je povinný rodič a žiak 2. stupňa preukázať absolvovanie negatívneho testu na COVID 19 (alebo príslušnú výnimku) a podať o tom Čestné prehlásenie 8a, ktoré je možné stiahnuť si na stránke ministerstva školstva tu: https://www.minedu.sk/data/att/19411.docx Toto vyhlásenie môžete po prihlásení sa rodičovským kontom podať aj elektronicky cez Edupage tak, že kliknete na položku Úvod vľavo hore (hviezdička) a následne z ponuky vyberiete Žiadosti/Vyhlásenia a vypíšete tlačivo 8a. Elektronické vyhlásenie je potrebné podať najneskôr v nedeľu do 18,00. Papierové žiak prinesie so sebou v pondelok pri prvom nástupe do školy.

            Žiaci, ktorým rodičia vybrali kloktací test musia zároveň priniesť vyplnené tlačivo 1A Súhlas dotknutej osoby pre školy v Žilinskom samosprávnom kraji, ktoré si môžete stiahnuť tu: https://www.minedu.sk/data/att/19010.rtf Toto tlačivo musí žiak priniesť so sebou v deň testovania, t.j. v piatok, 16. 4. 2021. Aj toto tlačivo môžete vyplniť elektronicky po prihlásení sa do rodičovského konta opäť cez položku Úvod a následne Prihlasovanie sa. Elektronické podanie bude možné len do štvrtka, 18,00 ! Žiaci, ktorí majú svoj vlastný test toto tlačivo nedávajú, preukážu sa v pondelok len potvrdením o negatívnom teste – SMS, mail, papierové potvrdenie - alebo výnimkou!

            Obe tlačivá budú pripravené pre tých, ktorí majú problém s ich vytlačením, pri vchode do školy od stredy, takže si ich môžete prísť vyzdvihnúť v čase od 7,30 do 14,00.

            Informáciu kloktaní a o spôsobe organizácie samotného vyučovania žiakov 8. a 9. ročníka zverejníme v ďalších dňoch.
            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka pokračujú od 19. 4. 2021 v dištančnom vzdelávaní tak, ako doteraz.
            Pokiaľ máte nejaké otzky, na ktoré tu nenachádzate odpoveď, môžete sa obracať na vedenie školy a od stredy aj na triedne učiteľky.

          • Návrat žiakov 1. stupňa do školy.

          • Vážení rodičia,

            od 12.4.2021 nastupujú do školy žiaci 1.- 4.ročníka.

            Podmienkou vstupu do školy bude negatívny test na COVID 19 jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý žije so žiakom v spoločnej domácnosti. Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní. Výnimky z testovania zostávajú naďalej v platnosti (14 dní od podania 2. dávky vakcíny, max. 3 mesiace od prekonania COVID-19 atď).

            Nakoľko výsledok z testovania dostane zákonný zástupca aj formou sms, e- mailom, nie je potrebné sa výsledkom preukazovať. Rodič vo vyhlásení podpisuje, že má negatívny výsledok, resp. spadá pod výnimky z testovania a uvádza pravdivé údaje. V prípade uvedenia nepravdivých skutočností a následných komplikácií spojených s ich uvedením nesie dôsledky svojho konania.

            Povinné čestné vyhlásenie môžete:

            a) podať elektronicky cez stránku školy po prihlásení sa v časti Žiadosti/Vyhlásenia (formulár 11a)

            b) stiahnuť Prílohu č. 11a zo stránky ministerstva školstva tu: https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-6-4-2021/ následne vytlačiť, vypísať a ráno pred vyučovaním odovzdať pri vstupe do školy.

            Zároveň Vám oznamujeme , že v prevádzke bude aj Školský klub detí, v pracovné dni od 6,00 do 7,30 hod. a od 11,25 do 17,00 hod. pre prihlásené deti v septembri  2020 až februári 2021.

            Ranné schádzanie detí v čase od 6,00 hod. sa uskutoční v budove 1.stupňa ZŠ.

            Vstup ostatným žiakom 1.-4.ročníka do budovy školy bude umožnený od 7,15 hod.

            Odporúčame najneskôr v piatok 9.4.2021 prihlásiť stravujúce sa deti na stravu do ŠJ.

          • Návrat do školy pre žiakov 2. stupňa

          • Vážení rodičia.

            V stredu poslalo ministerstvo školstva školám nasledujúcu informáciu: „Dobrý deň, vážená pani riaditeľka, vážený pán riaditeľ školy, na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie predpokladáme, že po veľkonočných prázdninách nastane zmena, a s veľkou pravdepodobnosťou sa začneme riadiť nie celoslovenským, ale regionálnym covid automatom. Tým by sa otvorila možnosť plnohodnotného obnovenia prezenčného vyučovania na 2. stupni v základných školách, a to nasledovne: ak bude okres v III. stupni varovania, obnoví sa vyučovanie v 9. ročníku základných škôl, v prípade II. stupňa varovania v okrese by mohlo dôjsť k otvoreniu celého 2. stupňa základných škôl prezenčnou formou vzdelávania.“

            Z tohto dôvodu potrebujeme spraviť prieskum záujmu o návrat do školy. Podmienkou bude negatívny test žiaka a 1 rodiča (samozrejme, platí aj výmimka po prekonaní COVID alebo po preočkovaní 2 dávkami vakcíny). Ministerstvo konečne pripravilo pre žiakov kloktacie PCR testy, takže na základe vášho záujmu objednáme potrebný počet takýchto testov. Pokiaľ ale uprednostníte otestovanie vášho dieťaťa klasickým paličkovým testom (antigénovým alebo PCR), je to samozrejme možné. Vy, rodičia, sa musíte dať v prípade záujmu otestovať individuálne, kloktacie testy sú len pre žiakov.

            Pre nás bude potrebné, aby žiak predložil potvrdenie o negatívnom teste (SMS, papier) a vyhlásenie rodiča o tom, že aj on má negatívny test (alebo výnimku). Príslušné tlačivá vám dáme k dispozícii. Pre túto chvíľu potrebujeme zistiť váš záujem o návrat do školy a zároveň o to, či ich chcete dať testovať kloktacím testom v škole, alebo pre nich zabezpečíte testovanie sami. Z tohto dôvodu vás prosíme o vyplnenie dotazníka v dolnej časti tohoto príspevku do pondelka, 29. 3. do 20,00. Po tomto termíne už nebude možné doobjednanie kloktacieho testu, budete však mať možnosť dať dieťa otestovať v ľubovoľnej MOM.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia,

            Podľa§20 ods.2 školského zákona „ Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole...“.

            Od 1.4.2021 do 30.4.2021 máte možnosť zasielať  elektronicky prostredníctvom stránky našej školy prihlášku Vášho dieťaťa do 1. ročníka. Prihláška tu

            Vzhľadom na aktuálne platné opatrenia a nariadenia, sa zápis do 1. ročníka nebude konať formou osobnej návštevy školy až do odvolania.

            Ako náhle dôjde k uvoľneniu opatrení budeme Vás kontaktovať prostredníctvom stránky školy, alebo telefonicky, e-mailom a vyzveme Vás na doplnenie potrebných údajov, podpis prihlášky, kontrolu údajov z prihlášky, objednanie učebných pomôcok do 1.ročníka.

            Následné písomné rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do našej základnej školy bude zrealizované do 15.6.2021.

            Možnosti, ktoré škola rodičom ponúka:

            1. Vyplnia elektronickú prihlášku, vytlačia si ju a podpíšu , vhodia do schránky školy, ktorá je umiestnená pri vstupných dverách budovy 2.st. ZŠ. Ďalšie náležitosti sa zrealizujú podľa vyššie uvedených informácií.

            2.  Vyplnia elektronickú prihlášku a ak nemajú možnosť tlače, ďalšie náležitosti sa zrealizujú podľa vyššie uvedených informácií.

            3. Rodičia, ktorí nemajú možnosť vyplnenia elektronickej prihlášky, elektronicky, budú školu kontaktovať telefonicky na nižšie uvedených telefónnych číslach, kde im budú poskytnuté informácie o náhradnom spôsobe vyplnenia prihlášky.

            telef. kontakt :   0910 954 955, 043/4282104, 043/4284119

            Prihlášku musia vypísať aj rodičia detí, ktoré mali v školskom roku 2020-2021 odloženú školskú dochádzku.

            Upozornenie: Na plnenie povinnej školskej dochádzky je povinný rodič prihlásiť aj  dieťa, ktoré v nasledujúcom školskom roku:

            • bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (ide o dieťa, ktoré by podľa právneho stavu platného do 31. 12. 2020 bolo dieťaťom s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky), pretože takéto dieťa dosiahne šesť rokov veku do 31. 08. 2021 – rodič si týmto splní zákonom stanovenú povinnosť, ale reálne takéto dieťa nenastúpi na plnenie povinnej školskej dochádzky – môže navštevovať nultý ročník v škole, ktorá má takýto ročník zriadený od šk.r.2021-2022. Do takéhoto ročníka je možné zaradiť deti, spĺňajúce podmienky na zaradenie (t. j. dosiahli fyzický vek šesť rokov do 31. 08. 2021; nedosiahli školskú spôsobilosť; pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia a vzhľadom na sociálne prostredie nie je u nich predpoklad zvládnutia vzdelávacieho programu prvého ročníka základnej školy).
            • alebo bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škôlke ,  / nedosiahlo školskú spôsobilosť a riaditeľka  materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia (§ 28a ods. 3 školského zákona).

            Rodič už nemôže podľa aktuálneho právneho stavu žiadať o odklad povinnej školskej dochádzky základnú školu, kde dieťa zapisuje.

          • Návrat do školy-1. stupeň

          • Vážení rodičia,

            od 11.3.2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie na 1.stupni základnej školy prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            V prevádzke bude aj Školský klub detí  v pracovné dni od 6,30 do 7,30 hod. a od 11,25 do 16,00 hod. v budove 1.st. ZŠ.

            Ostatní žiaci pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            Podmienkou vstupu do školy bude negatívny test na COVID 19 jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý žije so žiakom v spoločnej domácnosti. Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní.

            Pri vstupe do budovy odovzdáva rodič podpísané Čestné vyhlásenie, že má negatívny výsledok testu a uvádza pravdivé údaje. V prípade uvedenia nepravdivých skutočností a následných komplikácií spojených s ich uvedením nesie dôsledky svojho konania.

            Čestné vyhlásenie môže zaslať aj elektronicky cez edupage.

            V prípade, že sa rodič odmietne zúčastniť testovania a pri vstupe do školy nepredloží Čestné vyhlásenie, ani ho nezašle  elektronicky / elektronicky do 10.3.2021/ dieťaťu nebude umožnený vstup do školy. Dieťa zostáva doma na dištančnom vzdelávaní..

            Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť tu pod názvom Príloha č.11c  Zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov

            https://www.minedu.sk/data/att/18927.docx 

            Odporúčame najneskôr v stredu  10.3.2021 prihlásiť stravujúce sa deti na stravu do ŠJ.

          • Ukončenie prevádzky ŠKD

          • Dňom 25.2.2021 končí z dôvodu nariadenej karantény prevádzka ŠKD pre zamestnancov kritickej infraštruktúry do odvolania. Rovnako končí aj prevádzka školskej jedálne.

          • Dištančné vzdelávanie po jarných prázdninách opäť aj na 1. stupni

          • Na základe Usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Martine zo dňa 17.2.2021 k aktuálnym opatreniam podľa COVID automatu a vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii v okrese Martin, sa neodporúča plošné otváranie predškolských a školských zariadení od 22.2.2021.

            Z uvedených dôvodov vyučovanie na 1.stupni ZŠ v týždni od 22.2.2021 až do odvolania sa opäť bude realizovať aj na 1.st. ZŠ  dištančnou formou. Pokračujeme podľa pravidiel nastavených pred prezenčnou výučbou.

            Pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, alebo vzhľadom na povahu práce nemajú možnosť vykonávať prácu z domu a majú o tejto skutočnosti potvrdenie od zamestnávateľa, bude i naďalej otvorený Školský klub detí od 23.2.2021  v čase od 7,00 ho do 16,00 hod.  Bližšie informácie o prihlásení dieťaťa do ŠKD a náležitostí s tým spojených, Vám poskytnú triedne pani učiteľky.

          • Návrat do školy

          • Vážení rodičia,

            od 8.2.2021 nastupujú do školy žiaci 1.- 4.ročníka.

            Podmienkou vstupu do školy bude negatívny test na COVID 19 jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý žije so žiakom v spoločnej domácnosti. Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní.

            Pri vstupe do budovy odovzdáva rodič podpísané čestné vyhlásenie, že má negatívny výsledok a uvádza pravdivé údaje. V prípade uvedenia nepravdivých skutočností a následných komplikácií spojených s ich uvedením nesie dôsledky svojho konania.

            V prípade, že sa rodič odmietne zúčastniť testovania a pri vstupe do školy dieťa nepredloží čestné vyhlásenie rodiča, dieťaťu nebude umožnený vstup do školy. Dieťa zostáva doma na dištančnom vzdelávaní spôsobom zasielania úloh, ktoré bude doma vypracovávať. On - line vzdelávanie v tomto prípade nebude realizované.

            Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť tu pod názvom Príloha č.11a Zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajovhttps://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-2-2021/

            Zároveň Vám oznamujeme, že v prevádzke bude aj Školský klub detí  v pracovné dni od 6,00 do 7,30 hod. a od 11,25 do 17,00 hod. pre prihlásené deti v septembri  až decembri 2020.

            Ranné schádzanie detí v čase od 6,00 hod. sa uskutoční v budove 1.stupňa ZŠ.

            Vstup ostatným žiakom 1.-4.ročníka do budovy školy bude umožnený od 7,15 hod.

            Odporúčame najneskôr v piatok 5.2.2021 prihlásiť stravujúce sa deti na stravu do ŠJ.

            POZOR: UVEDENÝ OZNAM PLATÍ V PRÍPADE, ŽE VLÁDA SR PRÍJME PRÍSLUŠNÉ UZNESENIE, KTORÉ I NAPRIEK MEDIALIZOVANÝM INFORMÁCIÁM O OTVÁRANÍ ŠKÔL, DODERAZ NEPRIJALA. V PRÍPADE POTREBY BUDEME INFORMÁCIE AKTUALIZOVAŤ.

          • Výtvarná výchova online

          • Nevedeli sme si to predstaviť, ako učiť tento predmet online. Naučili sme sa to. Je to iné, ako priamy, živý kontakt v triede, ale čo sa dá robiť...Umenie, tvorivosť musí byť, lebo dáva krásu myšlienkam, vedomiu, bytiu. Tak tvoríme. Deti si od počítača a mobilu radi oddýchnu pri kreslení, maľovaní, vyrábaní výrobkov. Ide nám to lepšie, ako sme čakali. Máme úspechy v súťažiach aj v tomto online režime. Na ilustráciu pár žiackych prác...